Skip to Main Content

Home: Praktisch

NLDA Bibliotheek locatie KMA

Bezoekadres:                   Postadres:
Huis van Brecht                 Bibliotheek NLDA, locatie KMA
Kraanstraat 4                     Postbus 90002
4811 MA Breda                  4800 PA Breda

Let op! Op het bezoekadres wordt geen post bezorgd.

Telefoon: 088 951 1411
E-mail: bibliotheek.nlda@mindef.nl

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 08:00 - 16:30 uur. Studiezalen blijven open tot 22:00 uur

 

Inloggen voor digitaal materiaal

De bibliotheek NLDA heeft een grote digitale collectie. Voor toegang tot de full text heb je een @NLDA-account (UserID@nlda.nl) nodig. 

Video: toegang tot full text (zet geluid aan)

Ook kun je bibliotheeklinks in Google Scholar gebruiken, meer informatie hierover vind je in de LibGuide 'Full-text toegang via Google Scholar'.

Voor Defensiemedewerkers buiten NLDA

Werk je wel bij Defensie, maar niet als medewerker van de NLDA? Ook dan heb je toegang tot een schat aan wetenschappelijke informatie, onder meer via de Rijksbrede bibliotheek. Je leest er alles over in onze LibGuide voor Defensiemedewerkers buiten de NLDA.

Aanbod databanken

De NLDA bibliotheek biedt een divers aanbod van Databanken aan ten behoeve van de studenten, onderzoekers en docenten.

Toegang tot de databanken verloopt op verschillende manieren, dit is afhankelijk van de databank, waar deze gehost is en of deze rijksbreed is aangeschaft. Heb je vragen of suggesties? mail het ons via bibliotheeknlda@mindef.nl

Toegankelijkheid databanken

 Open Access
 Toegang met @NLDA account
 Toegang via Rijksportaal op 'Internet op de werkplek' (IODW)
 Toegang via Intranet - MULAN

 

 

NLDA Bibliotheek locatie KIM

Bezoekadres:                   Postadres:
Het Klooster                       Bibliotheek NLDA, locatie KIM
Het Nieuwe Diep 8             Postbus 10000
1781 AC Den Helder          1780 CA Den Helder

Let op! Op het bezoekadres wordt geen post bezorgd.

Telefoon: 088 956 6612
E-mail: bibliotheek.nlda@mindef.nl

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 08:00 - 16:30 uur. Studiezalen blijven open tot 22:00 uur

 

Lenen van fysiek materiaal

Voor het lenen van fysiek materiaal uit de bibliotheek heb je een lenerspas nodig. Deze is gratis verkrijgbaar bij de uitleenbalie KIM en KMA. De uitleentermijn voor boeken is 45 dagen. Geleend materiaal kun je zelf drie keer verlengen door via de LibSearch in te loggen bij: 

Je logt in met je gebruikersnaam (het nummer op de lenerspas) en een zelfgekozen wachtwoord. Gebruik hier de eerste keer de optie 'wachtwoord vergeten' voor. Je ontvangt een e-mail met een nieuw wachtwoord op het mailadres dat je hebt opgegeven bij de bibliotheek.

Boek niet in de collectie?

Zoek je een boek of artikel dat de bibliotheek NLDA niet in de collectie heeft, maar wel beschikbaar is bij een andere bibliotheek? Stuur een berichtje naar bibliotheek.nlda@mindef.nl. We kijken graag of we de publicatie voor je kunnen aanvragen. Let op: deze service is enkel beschikbaar voor NLDA-medewerkers en NLDA-studenten.

Bezoekers buiten de NLDA / Defensie

Personen die niet in het bezit van een defensiepas zijn, moeten minimaal twee werkdagen voorafgaand aan bezoek aangemeld worden bij de bibliotheek. Dit kan door te mailen naar bibliotheek.nlda@mindef.nl.

Vervolgens ontvangt de bezoeker per mail een digitaal invulformulier. Na verificatie van de gegevens ontvangt de bezoeker een bevestiging of afwijzing. 

Defensie gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens, in de brochure lees je meer over hoe Defensie hiermee omgaat.

 

Historische collectie

Bibliotheek KIM in Den Helder heeft een fysieke collectie van ruim 30.000 banden. De zwaartepunten van deze collectie zijn internationale politiek, geschiedenis, SEWACO en platformsystemen. De Bibliotheek KIM is ook in het bezit van een mooie historische collectie. Enkele voorbeelden zijn de in 1662 uitgegeven Atlas Maior van Blaeu, de in 1649 verschenen 1e uitgave van de 2-delige stedenatlas der Nederlanden en het zeldzame Aeloude en Hedendaegsche Scheeps-Bouw en Bestier van Nicolaes Cornelisz Witsen uit 1671.

Bibliotheek KMA in Breda heeft een fysieke collectie die bestaat uit ruim 160.000 banden. De zwaartepunten van deze collectie zijn krijgswetenschappen, (militaire) bedrijfskunde, (militaire) gedragswetenschappen, wapentechniek, militaire geschiedenis en internationale betrekkingen. De Bibliotheek KMA is ook in het bezit van een mooie historische collectie. Enkele voorbeelden zijn de atlassen van Blaeu en een boek van Dürer uit 1535.

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.