Skip to main content

Home: Home

      Welkom op het online platform van de bibliotheek van de Nederlandse Defensie Academie!
      Op dit platform staat alle praktische informatie over onze twee locaties, heb je toegang tot onze online catalogus en de Library Guides.

Maatregelen rondom de coronacrisis

De digitale bibliotheek NLDA is 24/7 beschikbaar voor medewerkers en studenten NLDA! Hier lees je hoe je toegang krijgt tot al onze databanken en e-books, ook vanuit huis.
De fysieke bibliotheken op de KMA en het KIM zijn met ingang van 24 augustus weer geopend voor studenten en medewerkers van Defensie. De fysieke bibliotheken blijven nog gesloten voor externe bezoekers. 

We hebben de veel gestelde vragen voor je op een rij gezet!

Geplaatst op 24 augustus 2020

 

 

 

 


 

Even voorstellen!

De bibliotheek NLDA blijft zich ontwikkelen, zowel online als offline. Maar wat doen de medewerkers van de bibliotheek nou eigenlijk? Welke diensten bieden zij allemaal aan en hoe kunnen ze jou helpen? Drie nieuwe medewerkers van de bibliotheek NLDA stellen zich aan je voor en vertellen wat hun functie nou eigenlijk inhoudt.
Vragen? Kom gerust langs of stuur een mailtje!

 

Geplaatst op 7 september 2020

 

 

 

 

In het vizier: open access military journals

Open access en open science zitten in een stroomversnelling. Door deze gratis en open online toegang tot wetenschappelijke informatie worden publicaties beter vindbaar, vaker geciteerd en hebben ze een groter bereik. Verschillende militaire tijdschriften, die bomvol staan met interessante (peer-reviewed) artikelen over onder andere operaties, strategie, oorlogsrecht, technologie, politiek spelen hierop in en maken hun publicaties vrij toegankelijk!

We lichten er enkele uit, die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken:

  • Journal for Military and Strategic Studies: behandelt een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot militaire, veiligheids- en strategische studies. 
  • Scandinavian Military Studies: publiceert artikelen en monografieën op het gebied van ‘militaire operaties’, strategie, oorlogsrecht, militair management, militaire sociologie en militaire geschiedenis. SMS is grotendeels praktijkgericht. 
  • The Journal of Military Studies (JMS):  is een peer-reviewed multidisciplinair tijdschrift dat originele onderzoeksartikelen publiceert in bepaalde onderzoeksgebieden van militaire studies. JMS onderscheid zich van andere peer-reviewed tijdschriften, doordat de aanpak meer militair georiënteerd is, met de nadruk op technologiebeheer en -exploitatie, technologische keuzes en vereisten, tactische overwegingen etc. Dit kan ondersteuning bieden aan Battle Field-analisten en Academic Officer Education.
  • Military Strategy Magazine: is een gratis, peer-reviewed publicatie die zich bezighoudt met strategie als gevolg van het bewust koppelen van beleidseinden, strategische manieren en militaire middelen. We zijn geïnteresseerd in discussies over strategie op elk niveau - of het nu de strategie is of het voeren van campagnes - en wat betreft elke dimensie - van kernwapens tot cyberkracht. Het gaat zowel over theorie als praktijk, of het nu gaat over culturen, de geschiedenis of de toekomst. weg vooruit. 

Geplaatst op 20 mei 2020

E-books