Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Auteursrecht: Start

Zelf colleges of leermateriaal ontwikkelen? Lees hier hoe u daar op de juiste wijze mee om kunt gaan.

Auteursrechteninformatiepunt (AIP)

Binnen het onderwijs aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) wordt gebruik gemaakt van artikelen, rapporten, boeken of beeld & geluid. Je wilt bijvoorbeeld een hoofdstuk uit een boek op de ELO plaatsen, een YouTube-fragment aan je onderwijsfilmpje toevoegen of een afbeelding gebruiken in een presentatie. Ook kan het zijn dat je een boek of artikel wilt publiceren en vragen hebt over de rechten die je hebt als auteur.

Wil je weten wat het auteursrechteninformatiepunt (AIP) voor je kan doen, stel je vraag aan het AIP. Dat kan via e-mail: Auteursrecht.NLDA@mindef.nl 

ODA module auteursrecht

Ontwikkel je zelf colleges of leermaterialen? En gebruik je daarbij weleens het werk van anderen? Vind de antwoorden op de vragen die jij hebt over auteursrecht in de online module. Leer, met behulp van casussen en praktische tips, hoe jij om kan gaan met auteursrecht in het onderwijs.
In deze module leer jij, door middel van filmfragmenten, informatieve teksten en casussen, wat het auteursrecht is en wat de invloed is op jouw werkzaamheden.

De modulen zijn 24/7 via internet beschikbaar, ook is het mogelijk om modulen via de Moodle-app offline te volgen door deze te downloaden op je eigen device. Je kan op de eigen locatie en in je eigen tempo leren. Opdrachten kunnen online gemaakt worden, maar ook offline en later worden ingeleverd via de leeromgeving. Bij het afronden van een module, ontvang je een bewijs van deelname, goed voor vermelding op je CV.

Vind je het interessant? Vraag een account aan via de SharePoint van de ODA* en neem een kijkje.
*Na aanmelding ontvang je binnen uiterlijk twee werkdagen inloggegevens op je defensiemail. Vervolgens kun je via internet inloggen en modulen volgen.

Bronvermelding

De LibGuide Bronvermelding gaat dieper in op hoe je rechtenvrije afbeeldingen kan vinden en er op de juiste manier naar verwijst.