Skip to Main Content

A-Z lijst van databanken

Vind de beste databanken voor jouw onderzoek.

Loading...

Kranten en tijdschriften

Loading...
Dit zijn onze leestips voor jou!
Britannica Image Quest This link opens in a new window
Het is een databank met ruim drie miljoen afbeeldingen.
Al deze afbeeldingen zijn vrij te gebruiken voor niet-commerciële onderwijsdoeleinden!

Vrij voor gebruik
De beelddatabank bevat foto's uit diverse grote collecties. Ze kunnen gebruikt worden op de ELO, in onderwijs- en onderzoekspublicaties, PowerPoint- en Prezi-presentaties, enzovoorts. Maar ook in scripties van studenten, docenten en onderzoekers van de NLDA, zolang die sites maar niet commercieel zijn.

Een voorwaarde voor gebruik van de foto’s is een bronvermelding. Bij de foto’s vind je automatisch de verwijzing conform de APA-richtlijn. Die kun je kopiëren en plakken in het werk waarin je de foto gaat gebruiken.
Met de aanschaf van deze databank wil de NLDA het juiste gebruik van auteursrechten bevorderen en inbreuken voorkomen.
Delpher This link opens in a new window
In Delpher kunnen miljoenen gedigitaliseerde pagina’s uit Nederlandse boeken, kranten en tijdschriften uit de digitale collecties van een groot aantal wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen op één plek doorzocht worden.
Nederlandse Militaire Tijdschriften This link opens in a new window
In deze databank heb je online toegang tot een selectie van Nederlandse militaire tijdschriften.
Nexis This link opens in a new window
Alternatieve naam Zie ook https://professional.lexisnexis.com/nl/support/nexis voor oa. een overzicht van zoekcommando's.
Nexis, de nieuwsdatabase van LexisNexis, geeft toegang tot Nederlandse en buitenlandse nieuwsbronnen zoals landelijke en regionale dagbladen.
Policy Commons This link opens in a new window
Policy Commons is een one-stop platform voor objectief, op feiten gebaseerd onderzoek van 's werelds toonaangevende beleidsexperts, onpartijdige denktanks, IGO's en NGO's.

Policy Commons verzamelt rapporten, blogposts, werkdocumenten, artikelen, datasets en meer van duizenden beleidsorganisaties van over de hele wereld. Het platform biedt toegang tot meer dan 25 miljoen pagina’s speciaal geselecteerde, hoogwaardige output. Er komen meer dan 7.300 onderwerpen aan bod, waaronder: Oekraïne, COVID-19, onderwijstrends, duurzame ontwikkeling, klimaatverandering, Black Lives Matter, gezondheidszorg, nucleair beleid, gendergelijkheid, raciale rechtvaardigheid en Brexit.
Pressreader This link opens in a new window
Met PressReader heb je gratis toegang tot duizenden kranten en magazines van over de hele wereld. Hierbij zitten niet alleen zakelijk publicaties, maar ook magazines over onderwerpen als games, muziek, creatieve hobbies, mode, computers, sport, etc.
Statista This link opens in a new window
Loading...
Loading...
title
Loading...
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.