Skip to Main Content

Nieuws

Aan de slag met referentiemanager EndNote of Papers

Door Janneke Scheepers op 2024-04-12T08:56:00+02:00 | 0 Reacties

Een referentiemanager is software waarmee je literatuurbronnen verzamelt en citeert. Dit bespaart veel handmatig werk bij het schrijven van bijvoorbeeld een scriptie of proefschrift. Bibliotheek NLDA biedt handleidingen en ondersteuning voor de referentiemanagers EndNote en Papers.

Met een referentiemanager heb je grip op je verzamelde bronnen en bronverwijzingen. Je slaat pdf’s en citatiegegevens in een handomdraai op, hebt alle bronnen overzichtelijk bij elkaar en creëert eenvoudig referenties terwijl je schrijft.
 

EndNote: uitgebreide mogelijkheden

EndNote 21 biedt ongelooflijk veel mogelijkheden en is de ideale tool als je werkt aan een proefschrift of boek. Het programma vergt wel enige verdieping. Vanuit diverse bronnen kun je bibliografische gegevens inlezen in EndNote, waarbij het te combineren is met MS Word en Google Docs. Als NLDA-student of -medewerker maak je gratis gebruik van EndNote. Vraag een licentie aan via bibliotheek.nlda@mindef.nl.
 

Papers: laagdrempelig alternatief

De kracht van Papers is de gebruiksvriendelijkheid: je bent er snel mee op weg. Dit terwijl ook Papers veel handige functies biedt, zoals de mogelijkheid om met een paar klikken referenties aan te maken binnen MS Word en Google Docs terwijl je schrijft. Ook kun je rechtstreeks vanuit Google Scholar bronnen downloaden naar Papers. Voor Papers dien je zelf een abonnement af te sluiten à circa € 60 per jaar.


Handleiding en ondersteuning

Bibliotheek NLDA heeft twee online handleidingen (LibGuides), die je stap voor stap op weg helpen met deze programma’s:

De informatiespecialisten van de bibliotheek bieden ondersteuning bij vragen. Neem contact op via bibliotheek.nlda@mindef.nl


 Voeg een reactie toe

0 Reacties.

  Blijf op de hoogte



Ontvang een seintje bij nieuwe berichten.


  Archief



  Terug naar blog
This post is closed for further discussion.

title
Loading...
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.