Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Home: Online toegang voor digitaal materiaal

Inloggen voor digitaal materiaal

Naast onze fysieke collectie is de bibliotheek NLDA ook in het bezit van een grote hoeveelheid online materiaal. Een groot gedeelte van dit materiaal is betaalde content. Voor het fulltext inzien van deze betaalde content in de LibSearch heb je een NLDA-account (UserID@nlda.nl) nodig. Deze wordt alleen verstrekt aan medewerkers en studenten van de NLDA.

Libsearch

 
 
EERST ZOEKEN, DAN INLOGGEN

1

Begin je zoekopdracht in de LibSearch zoekbalk.
2

Staat bij je zoekresultaat één van de onderstaande buttons, klik hierop.

 of 

3 Vervolgens zie je het 'EZproxy access digital library NLDA' scherm. Hier log je in met @NLDA account.
4 Hierna word je doorgelinkt naar de aanbieder (de host) van je informatie.
5 Kies waar gewenst een volgende actie; zie de PDF in fulltext of download het materiaal. De mogelijkheden verschillen per aanbieder.

Google Scholar

Google Scholar is een zoekmachine voor wetenschappelijke literatuur met een groot bereik. Een goed begin voor elk onderzoek.

1   Ga naar Google Scholar,
2

Stel eerst de ‘linkresolver’ in. Met de linkresolver zie je direct tot welke artikelen de NLDA volledige toegang heeft.

Ga naar instellingen, dan naar 'bibliotheek links',
zoek hier naar 'Defensiebibliotheken' en vink deze aan.

Wanneer de bibliotheek een licentie heeft, verschijnt er achter het artikel 'Fulltext @ NLDA Library' en kan je direct doorlinken naar de fulltext van de gevonden artikelen.

3 Typ je zoektermen in,
4 Optioneel: Om specifieker te zoeken, kan je gebruik maken van ‘Google operatoren’. Voor meer informatie hierover zie de LibGuide Informatievaardigheden.

EZproxy

Voor de authenticatie met UserID@nlda.nl, maken we gebruik van proxy-techniek. Het verkeer van je browser naar de betreffende website (bijvoorbeeld EBSCO) gaat niet rechtstreeks, maar verloopt via een server van onze leverancier van EZproxy, OCLC. Hierdoor weet de eigenaar van de databank dat je medewerker of student van de NLDA bent en krijg je toegang tot alle inhoud die onder onze licenties valt.
Als je wilt weten of je op een EZproxy site bent, kijk dan naar de URL. De domeinnaam van een EZproxy site eindigt in nlda.idm.oclc.org

Bij toegang via EZproxy wordt je naam niet doorgegeven of geregistreerd. Er wordt slechts bijgehouden dat je verbonden bent aan NLDA. Enkel het verkeer dat via de speciale EZproxy link gaat verloopt via de proxy. Verkeer voor andere sites die je bezoekt, zoals bijvoorbeeld Google of Gmail, gaat niet via de proxy.